Mimi Jakobsen stopper i Red Barnet

Efter 15 år med Mimi Jakobsen som generalsekretær i Red Barnet stopper hun, og Red Barnet leder efter ny. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun har siddet på posten som generalsekretær i Red Barnet i mere end 15 år, men nu er det slut.

En enig hovedbestyrelse i nødhjælpsorganisationen har besluttet, at 66-årige Mimi Jakobsen ikke længere skal besidde topposten. Det meddeler Red Barnet onsdag.

Ifølge hovedbestyrelsesformand Lars Svenning Andersen har det ligget naturligt i kortene at drøfte Mimi Jakobsens fremtid i Red Barnet i år, hvor hendes valgperiode i den internationale bestyrelse udløber.

»Det har været en helhedsvurdering og ikke nogen let beslutning,« siger Lars Svenning Andersen i en pressemeddelelse, hvor formanden også uddyber, at organisationen står over for nye udfordringer, som kalder på at finde en afløser for Mimi Jakobsen.

»Hvis vi skal fortsætte væksten og hjælpe endnu flere børn, har vi brug for en større økonomisk soliditet. Det mål har vi haft i flere år, men endnu ikke opnået. Derfor er der brug for, at en kommende generalsekretær har et endnu skarpere fokus på at styrke Red Barnets økonomiske fundament,« lyder det fra hovedbestyrelsesformanden.

Han roser samtidig den afgående generalsekretær for hendes indsats og takker for, at hun har repræsenteret organisationen på en måde, »der afføder dyb respekt«:

»Mimi Jakobsen har spillet en helt afgørende rolle for Red Barnet, og vi skylder hende stor tak for alt, hun har gjort for organisationen og de børn, vi hjælper.«

Red Barnet sætter nu jagten ind efter en ny generalsekretær, som forventes at kunne tiltræde i begyndelsen af 2016. Indtil da er vicegeneralsekretær Jonas Keiding Lindholm indsat som konstitueret generalsekretær.