Millionsvindel i børnehave: Tre medarbejdere fyret

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Det skulle angiveligt været svindel for op mod to millioner kroner, der er årsagen til, at tre medarbejdere nu er blevet fyret fra Lions Børnehuse i Hørsholm nord for København.

Det skriver Ugebladet Hørsholm.

Allerede i begyndelsen af januar blev områdelederen i Lions Børnehuse fyret, mens de tre nu fyrede medarbejdere i første omgang blev suspenderet. De er således også fyret nu, oplyser Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse.

'På vegne af bestyrelsen for det selvejende daginstitutionsområde Lions Børnehuse oplyser Hørsholm Kommune, at de tre personer, som har været fritaget for tjeneste, fratræder deres stillinger. Fratrædelsen er et anliggende mellem Lions Børnehuse og de tre medarbejdere.

Kommunen oplyser desuden, at Lions Børnehuse har informeret forældrene til børnene i institutionerne, og at man for nuværende ikke har yderligere kommentarer til sagen.

I brevet til forældrene forklares det, at der er tale om et 'økonomiske uregelmæssigheder', der tog sin begyndelse i december 2016. De økonomiske uregelmæssigheder skulle ifølge Ugebladet bunde i svindel for op mod to millioner kroner og handler ifølge TV 2 Lorry om leverancer og poster i regnskabet, der haft haft en bemærkelsesværdig størrelse.

Derfor er en person, der ifølge Ugebladets oplysninger skulle være områdelederen, også blevet sigtet for mandatsvig og sagen efterforskes i Nordsjællands Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

»Vi efterforsker sagen på fuld tryk, og jeg kan bekræfte, at vi den 18. december har sigtet en person i sagen«, oplyser Kjeld Olesen, leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Nordsjællands Politi, til Ugebladet.

Der er ifølge Ugebladet 90 vuggestuebørn og 166 børnehavebørn på området, og 80 ansatte.