Millionfund i dramatisk skudsag

Fund af våben, et millionbeløb under politirazzia efter skudepisode. 13 anholdt.

Det var i mindten af december, at Taastrupgaard var centrum for en dramatisk skudepisode. Nu har politiet slået til i sagen. Arkivfoto: Mogens Flindt Fold sammen
Læs mere

Tre pistoler, to revolvere, et større millionbeløb i danske kroner og euro og 13 anholdelser. Det var udbyttet, da en måneds intensiv politiefterforskning kl. 10.30 i formiddag kulminerede, da 100 politifolk stormede 15 adresser i bl.a. Taastrup og Brøndby i forlængelse af december måneds dramatiske skudepisode i Taastrupgård-bebyggelsen vest for København.

De 13 anholdt - 12 mænd og én kvinde - sigtes for bl.a. drabsforsøg, medvirken til drabsforsøg og overtrædelse af våbenloven.

Ifølge politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, Bent Isager-Nielsen, hang skyderiet den 17. december, hvor der blev affyret i alt 88 skud, angiveligt sammen med et opgør om narkotika - og politiet har da også fundet et betydeligt millionbeløb i kontanter i forbindelse med aktionen.

De 13 anholdte bliver formentlig fremstillet i grundlovsforhør i morgen, men politiet forventer, at der kommer yderligere anholdelser i sagen.

»Det kan vi langt fra udelukke. Nu kører sagen med selve skudepisoden i Taastrupgård, hvor vi ved at der er blevet brugt mindst ni forskellige våben, herunder maskinpistoler, og dem har vi altså ikke fundet nogen af endnu. Og vi skal desuden i samarbejde med de øvrige politikredse og Rigspolitiet undersøge, om der er en sammenhæng mellem denne her sag og nogle af de andre skudepisoder i det storkøbenhavnske område. Og endelig er der hele narkosporet.
Så der ligger fortsat en betydelig efterforskning foran os,« siger Bent Isager-Nielsen.