Millioner til trængte kommuner hjælper ikke

En række kommuner med ondt i økonomien har fået del i det statslige særtilskud. Men umiddelbart får det ikke kommunerne til at overholde aftalen med regeringen.

Kommunernes minister, Lars Løkke Rasmussen (V), skal ikke regne med, at kommunerne overholder aftalen med regeringen efter, at det statslige særtilskud på omkring 400 millioner kroner er delt ud. Ifølge Ritzaus oplysninger har flere kommuner nemlig allerede i budgettet for 2008 kalkuleret med at få et tilskud.

I hovedstadsområdet blev 196 millioner kroner fordelt til 13 kommuner, mens seks kommuner måtte gå forgæves. Blandt de heldige var Helsingør, hvis konservative borgmester, Per Tærsbøl, der har kritiseret regeringen skarpt for at underfinansiere kommunalreformen. Men på trods af tilskuddet på 16 millioner kroner, så åbner borgmesteren ikke budgetterne igen, selv om der kommer skattestigninger i kommunen.

- Vi havde kalkuleret med, at vi fik et tilskud på 14 millioner kroner, og de sidste to millioner kommer ikke til at ændre det store i et budget på 3,2 milliarder kroner, siger Per Tærsbøl til Ritzau.

/ritzau/