Millionbyggeri skal sikre Ungdomshus

København skal bruge 20 millioner ekstra på en skole til handicappede børn som led i planen om at flytte Ungdomshuset til Stevnsgade Skole, foreslår embedsmænd.

Københavns Kommune overvejer nu at bygge en ny skolebygning til de handicappede børn fra Øresundsskolen, der kom i klemme, da overborgmester Ritt Bjerregaard (S) lovede en del af Stevnsgade

Skole til et nyt ungdomshus, skriver Politiken.dk.

Politikere fra Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og De Radikale skal torsdag aften behandle et forslag fra de embedsmænd, der er blevet sat til at finde en hurtig løsning på problemet.

Embedsmændene foreslår ifølge Politiken.dk, at kommunen opfører en ny skolebygning på 1.400 kvadratmeter til cirka 50 millioner kroner midt mellem de gamle bygninger.

Den kan børnene fra Øresundsskolen så få, mens der laves nyt ungdomshus i en gammel gymnastiksal og nogle værkstedslokaler.

Da der i forvejen kun var sat 34 millioner af til at ændre bygningen til de handicappede børn, vil løsningen koste kommunen op mod 20 millioner kroner - midt i en nedskæringsrunde, hvor der skal fjernes omkring 100 millioner kroner fra børn- og unge området.

/ritzau/