Millionbonusser til skattechefer trods skandaler

Trods mange skandalesager i Skat får flere chefer store ekstrabonusser oven i lønnen. Det vil Skats topdirektør nu have sat en stopper for.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skandalerne har nærmest stået i kø hos Skat. Der var forsinkede IT-systemer, milliardfejl i ejendomsvurderingerne og sagerne mod velhavere som fotomodellen Camilla Westh og erhvervsmanden Jesper »Kasi« Nielsen.

Men de mange sager har ifølge DR Nyheder ikke påvirket størrelsen på bonusserne til de ansvarlige chefer i Skat.

Skats direktion fik i 2013 udbetalt 30 procent større bonus som resultatløn end året før. De fik tilsammen 1.144.600 millioner kroner oveni deres faste direktørløn mod 888.000 året før.

Der var også ekstra i lønningsposen til de øvrige godt 300 chefer i Skat. De fik 18 procent mere i 2013 end i 2013 og måtte dele 25,1 millioner kroner mod 21,3 millioner kroner året før som resultatløn, viser DR Nyheders aktindsigt i Skats resultatløn.

Enhedslisten vil have resultatlønnen afskaffet.

»Det er underligt. Det efterlader et indtryk af, at lederne bliver belønnet, når der er dårlige sager. Jo flere skandaler der er, jo mere får de tilsyneladende i løn. Jeg synes, det skal være sådan, at folk få løn for deres arbejde. De skal ikke have ekstra for bare at passe deres arbejde,« siger skatteordfører Frank Aaen (Ø) til DR Nyheder.

Skats direktør, Jesper Rønnov Simonsen, erkender, at stigningen ser voldsom ud og påpeger, at en stor del af årsagen er, at cheferne fik udbetalt ekstraordinært lave bonusser i 2012 på grund af sløje resultater.

Han er netop nu ved at se på udbetalingen af årets resultatløn.

»Og her vil jeg gå efter at få ændret systemet, så vi i langt højere grad end tidligere udbetaler resultatlønnen ud fra de konkrete præstationer hos den enkelte chef frem for ud fra på forhånd fastlagte kriterier,« siger han til DR Nyheder.