Militær chef sendte mail til B.T.

Rigspolitiet lavede overfladisk undersøgelse af computere i sagen om den falske jægerborg.

Forsiden af Thomas Rathsacks bog 'Jæger', der skabte står fuore og bl.a. er endt med at to chefer i Forsvarskommandoen nu står tiltalt for at lyve. Fold sammen
Læs mere
Foto: Frit redaktionelt brug
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ekstra undersøgelse af computeren hos Forsvarskommandoens kommunikationschef har vist, at han sendte en mail til en redaktionschef på B.T.

Det kom frem, da en it-ekspert fra Rigspolitiet onsdag i Københavns Byret skulle fortælle om sine undersøgelser af computerne hos hovedpersonerne i jægerbogssagen.

I første omgang havde han ikke fundet tegn på, at der var sendt en mail fra kommunikationschef Lars Sønderskov til B.T.'s redaktionschef Simon Andersen. For han havde alene søgt på ordet "Sønderskov" inklusiv bogstavet ø. Men en anonym henvendelse gav ham den tanke, at der måske også var en god ide at søge på kombinationen "oe".

- Det var ikke en god nok undersøgelse. Det må jeg erkende, lød det i retten fra den ikke særligt stolte it-ekspert.

En ukendt person har midt under retssagen henvendt sig til de militære anklagere i Auditørkorpset og meddelt, at han har beviset på, at Sønderskov sendte en mail til Simon Andersen. Auditørerne ved ikke, hvem personen er. Men han har afleveret en papirkopi af mailen, og af den fremgår det, at Sønderskovs mail-adresse er med "oe".

It-ekspert var ikke imponeret

Derfor gennemførte Rigspolitiet endnu en søgning af Sønderskovs computer og fandt derfor filer, der viser, at der var kontakt med Simon Andersen.

It-eksperten var i øvrigt ikke synderligt imponeret af Forsvarskommandoens forsøg på at finde et sted på internettet, hvor der lå en arabisk oversættelse af den omstridte bog. Det er tidligere under sagen kommet frem, at chefen for ledelsessekretariatet i Forsvarskommandoen, Morten Danielsson, mente at have set en arabisk kopi af bogen på internettet, og derfor bad han den nu medtiltalte it-chef fra Forsvarskommandoen, Jesper Britze, om at finde en kopi.

Men den tekniske undersøgelse af blandt andet Britzes computer viste, at der udelukkende var søgt på danske ord som arabisk og jægerbog og ikke på arabiske skrifttegn.

/ritzau/