Mildere vejr afløser kulden i weekenden

Selv om fredagen starter med rimtåge og frostgrader, kan danskere se frem til et mildere vejr og solstråler i løbet af lørdag og søndag, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut.

Snevejr i København omkring Amagertorv tidligere på måneden. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra slud og sne til plusgrader og sol.

Det er vejrsituationen, som danskerne ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) kan forberede sig på i weekenden.

»Fredag bliver absolut det koldeste vejr, men så skifter det, og der kommer en front ind lørdag, som rydder op og presser kulden væk, så det er lidt mildere luft, vi får ind over landet de kommende dage,« siger Frank Nielsen, der er vagtchef hos DMI.

Vagtchefen uddyber, at fredagen vil starte med rimtåge fra morgenstunden, være næsten uden vind men med temperaturer omkring frysepunktet.

Lørdag fortsætter ifølge vagtchefen i det kolde spor med en sydlig blæst, mange skyer, slud og sne fra morgenstunden i Jylland, og vejret vil nå til Sjælland i løbet af formiddagen for til sidst at ramme Bornholm lørdag aften.

Men det kolde vejr bliver ikke en langvarig affære, spår meteorologen, der forventer, at vejret slår over til det »noget mildere« allerede lørdag, hvor kuldskære danskere formentligt vil kunne glæde sig over temperaturer på den varmere side af frysepunktet.

»Allerede fra lørdag middag kommer der sol i den vestlige del af landet, og opklaringen når også til Vestsjælland,« siger han.

Søndag karakteriserer vagtchefen som »en mellemdag« uden den store nedbør og med sol til de fleste

»Det bliver mildere med omkring fem graders varme om dagen, og man kan sige, at det går mod mildere vejr.«

Det kan dog stadigvæk være en god ide at huske varmt tøj og halstørklæde, hvis man har planer om at opholde sig udenfor i weekenden. Der er nemlig stadig mulighed for nattefrost, informerer vagtchefen.