Mikkelsen: Rockerborge betyder nul og niks

SF har slet ikke forstået, hvad der foregår, når de kræver rockerborgene revet ned. Det siger justitsminister Brian Mikkelsen, som kalder SF for hykleriske.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) kalder Villy Søvndals (SF) hårde linje mod rockerborgene for "tom og hul snak" fra et parti, som tidligere kun har arbejdet imod hårdere straffe.

- Jeg tror simpelthen ikke, de har forstået, hvad der foregår. For rockerborgene er jo ikke problemet. Der ved vi jo, hvor aktiviteterne er. Der kan vi bare tage ind og ransage dem konstant. Det, der er problemet, det er bandemedlemmerne, som lever på må og få og som færdes derude og skruppelløst slås med rockerne omkring hash- og våbenmarkedet, lyder det fra justitsministeren, som understreger, at "det at lukke rockerborgene betyder nul og niks"

Brian Mikkelsen har torsdag foreslået en bandeenhed i politiet på 140 mand, som skal fordeles i de politidistrikter, hvor problemerne er størst. Men det mener SF's formand ikke er nok. De kriminelle skal også rammes på deres tilholdssteder. Og derfor skal rockerborgene jævnes med jorden. En håbløs idé fra SF, skyder Mikkelsen tilbage.

- Så godt som alt det, vi har gjort for at komme rockerne og banderne til livs, har SF været imod, så jeg kan slet ikke med ord beskrive, hvor hyklerisk det lyder, siger Brian Mikkelsen.

/ritzau/