Michelin-kro bliver kimet ned af sultne gæster

»Jeg har nogle dage siddet 10 og 11 timer, for at få dem alle ind i systemet«

Henne Kirkeby Kro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Det kan godt mærkes hos Henne Kirkeby Kro i Vestjylland, at man som den første jyske kro udenfor Aarhus har fået en Michelin-stjerne.

Det har nemlig givet genlyd langt væk, for nu er der også gæster fra den anden side af kloden.

Det fortæller kromutter og bookingmanager, Dorte Toft til DR Syd:

- Vi kan mærke, at det er nogle andre gæster, der henvender sig. Det er for eksempel firmaer, der gerne vil forkæle deres kunder, der kommer fra udlandet, så de kan komme ud at spise på en Michelin-kro. Det er gæster fra USA, England og Australien, siger hun til DR Syd.

Efterspørgslen er steget så voldsomt, at det har givet meget store travlhed på kroen.

- Efter vi fik stjernen her for tre uger siden, har vi simpelthen fået så mange bookinger. Jeg har nogle dage siddet 10 og 11 timer, for at få dem alle ind i systemet, forklarer Dorte Toft og fortæller videre:

- Der er flere lørdage i efteråret, hvor vi allerede nu har optaget. Det har vi ikke prøvet så tidligt før, fortæller hun.

For at kunne følge med alle reservationerne, har kroen ansat to tjenere mere.

Kroen åbner sin ny sæson i dag.