Michael Douglas vandt over kræften

Den amerikanske skuespiller Michael Douglas kæmpede længe mod en ondartet svulst - og vandt til sidst.

Foto: JESSICA RINALDI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et halvt år. Så længe var den Oscar-belønnede amerikanske skuespiller Michael Douglas om at overvinde en ondartet kræftsygdom i struben. Det fortæller filmstjernen i et interview med tv-stationen NBC.

- Jeg skal stadig gå til et månedligt tjek, så det er ikke total eufori, der præger mig. Der vil gå nogle måneder, før jeg er helt oven på. Det har været seks vilde måneder, siger Michael Douglas i sit første interview efter det overståede kræftbehandling.

TV: Se David Lettermans interview med Douglas, da han stadig var ramt af sygdommen 

Forløbet med kræftsygdommen har efterladt Douglas med en følelse af, at han skal sætte større pris på den tid, han har tilbage at leve i.

- Jeg er 66 nu og er heldig at have en mor på 87 år og en far på 94 år. Deres gener gør mig fortrøstningsfuld. Men noget har ændret sig, og nu er jeg mere bevidst om, hvordan jeg skal bruge den tid, jeg har tilbage, siger Michael Douglas.

Tabte sig 15 kilo

Han fortæller, at helbredet stille og roligt forbedrer sig. Appetitten er tilbage, og der er kommet flere kilo på kroppen.

- Jeg tabte mig cirka 15 kilo. Indtil videre har jeg taget fem kilo på igen ved at spise som en gris, siger Douglas, der bruger masser af tid i træningslokalet, hvor han fokuserer på at øge sin muskelmasse.

Den kulørte presse har offentliggjort flere billeder af en afmagret Michael Douglas, mens han var midt i sit livs kamp. Det var dog ikke noget filmstjernen tog videre notits af - i modsætning til hans venner og bekendte.

- De blev ved med at sige: "Er du ok?". På et tidspunkt kom min far, Kirk Douglas, tilbage til New York. Han var der i ti dage og kom hver dag forbi lejligheden, fordi jeg tror, han ville se, om fotograferne opførte sig ordentligt, siger Douglas:

- Jeg var mager. Og min far var berørt af det. Det var ikke sjovt. Det er det stadig ikke. Fotograferne er der stadig hver dag, siger Douglas og fortsætter:

- Der var en slags makaber nydelse blandt paparazzierne af min situation, siger Douglas.

Dybt ramt af hengivenhed

Mens han kæmpede med kræften, ændrede hans forhold til familie og venner sig.

- Pludselig ramte hengivenheden fra min familie, mine venner og mine fans mig på en dybere måde, end jeg nogensinde havde forestillet mig, siger Douglas.

Oscar-vinderen regner med at vende tilbage til jobbet som skuespiller senere på året. Her skal han spille over for Matt Damon i Steven Soderberghs 'Liberace biopic'.