MF'er går fra Venstre til Ny Alliance

Endnu et folketingsmedlem forlader Venstre til fordel for Ny Alliance. Inge-Lene Ebdrup har fået nok af det tætte samarbejde med Dansk Folkeparti

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Anders Fogh-Rasmussens VKO-flertal er skrumpet med yderligere et mandat.

Lørdag meddeler Venstres Inge-Lene Ebdrup sin gruppe, at hun træder ud til fordel for Ny Alliance, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ebdrup blivet det andet folketingsmedlem fra Venstre, der går til NA. VKO-flertallet er dermed nede på 91 mandater mod 94 efter valget i 2005.

- Jeg kan ikke længere affinde mig med, at Venstre er så tæt bundet op på Dansk Folkeparti. Men fra i dag kan jeg trække i en anden retning i forhold til Dansk Folkepartis vanvittige menneskesyn. Det giver mig en fornyet gejst og lyst til politik, siger Inge-Lene Ebdrup til Jyllands-Posten.

Siden nytår har hun været på barselsorlov. Men fra i dag vender hun tilbage til dansk politik med fornyet energi. Og hos Ny Alliance tager de pænt imod:

- Jeg kender Inge-Lene som en stærk og standhaftig kvinde med hjertet på rette sted, siger partistifter Gitte Seeberg.

Inge-Lene Ebdrup har tidligere beklædt boligordførerposten hos Venstre. Derudover har hun beskæftiget sig mest med socialpolitik.

Statsminister Anders Fogh-Rasmussen valgte tidligere på året at komme med en trussel om at udskrive valg, efter at folketingsmedlem Leif Mikkelsen havde forladt Venstre til fordel for Ny Alliance. Dengang sagde Fogh:

- Regeringens flertal er intakt. Men skulle det vise sig ikke at være tilfældet, så kender alle konsekvensen.

Inge-Lene Ebdrup tror dog ikke, at udvidelsen af Ny Alliance fra to til tre mandater vil få statsministeren til at trykke på valgknappen:

- Jeg kan i hvert fald sige til ham ganske klart, at der overhovedet ingen risiko er for Fogh ved, at jeg skifter. Hans flertal er intakt, og jeg kan ikke forestille mig, at min stemme kan blive den udslaggivende, siger Inge-Lene Ebdrup til Jyllands-Posten.

/ritzau/