Mette Østergaard bliver ny chefredaktør for Berlingske

Mette Østergaard, 37 år, er udnævnt til ny chefredaktør på Berlingske og vil sammen med ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen fremover udgøre avisens chefredaktion. Mette Østergaard kommer til Berlingske fra TV2 News, hvor hun de seneste to et halvt år har været chefredaktør og kanalchef. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Det nye medlem af Berlingskes chefredaktion er fundet.

Sammen med ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen skal Mette Østergaard fra d. 1. januar 2018 udgøre Berlingskes chefredaktion.

»Jeg har ledt efter en, som kan tilføre ny inspiration og ny ledelseskraft. Den chefredaktør har vi fundet nu – og det er Mette. Velkommen til dig,« siger ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen på et møde for medarbejderne, hvor den nye chefredaktør er blevet præsenteret.

37-årige Mette Østergaard kommer fra en stilling som journalistisk chefredaktør og kanalchef på TV 2 News. Hun har desuden en fortid på både Politiken og Jyllands-Posten.

Hun ser frem til  at tage avisens udfordringer op i et forvænt og krævende marked.

»Vi står midt i en ekstremt spændende medietid, hvor kravene til originalitet, kvalitet og udvikling aldrig har været større for at fastholde læserne og brugerne. Sammen med det stærke hold på Berlingske glæder jeg mig til at udvikle journalistik og formater, der kan skærpe Berlingskes position og fremtid i takt med den digitale virkelighed,« siger Mette Østergaard.

Berlingskes chefredaktion har tidligere bestået af Tom Jensen og Jens Grund, men i forbindelse med sammenlægningen af BT og MetroXpress i efteråret 2016, blev Jens Grund konstitueret chefredaktør for det nye koncernselskab, BTMX.

I den forbindelse blev udlandsredaktør Anna Libak og digital redaktør Jakob Weiss i november konstituerede chefredaktører og har fungeret i chefredaktionen siden.

I starten af maj blev det meldt ud, at Jens Grund ikke vender tilbage til chefredaktionen på Berlingske, og Tom Jensen har derfor siden været på udkig efter en ny makker.

Jakob Weiss vil forblive konstitueret chefredaktør indtil Mette Østergaard tiltræder i chefredaktionen 1. januar 2018.