Mette Frederiksen: Vi er oppe imod mørke, udemokratiske kræfter

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Terrorangrebene i Paris, der har kostet mindst 127 personer livet, er »gruopvækkende rædsomt« og et anslag mod friheden.

Sådan siger Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen (S), efter at Paris blev ramt af en serie af terrorangreb, der menes at være udført af terrorbevægelsen Islamisk Stat.

»Det, vi skal i dag, er først og fremmest at sende vores tanker til ofrene, de pårørende og hele det franske folk. De skal mærke vores solidaritet, og at vi står bag dem,« siger Mette Frederiksen til TV 2 News.

S-formanden siger også, at »vi er oppe imod mørke, udemokratiske kræfter«.

Den franske præsident Francois Hollande har udpeget Islamisk Stat som gerningsmændene bag terrorangrebene, og Mette Frederiksen lover organisationen »kamp til stregen«.

»Islamisk Stat er utvivlsomt vores største fjende i dag. Det er en fjende af menneskeheden. Vi ser deres uhyrligheder på daglig basis i Syrien og Irak, og vi ved, at de desværre har sympatisører verden over, ikke mindst i de europæiske samfund. Det er vi nødt til at tage dybt alvorligt. Det er stærke kræfter, der er villige til at gøre hvad som helst for at udbrede deres forstokkede tanker og værdier. Derfor skal de have kamp til stregen.«

BNB