Mette Frederiksen: Mandela gav det ultimative offer

Christians Kirke på Christianshavn dannede i dag rammen om en mindehøjtidelighed til ære for Nelson Mandela.

Søndag den 8.december... Mindehøjtidelighed for Nelson Mandela i Christians kirken. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen talte ved mindehøjtideligheden Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det summede af afrikanske rytmer, da Christians Kirke på Christianshavn i København i dag dannede rammen om en mindehøjtidelighed til ære for Nelson Mandela.

Se billederne:
Mindehøjtidelighed for Mandela i Christians Kirken

Kirken, der har plads til omkring 800 mennesker, var fyldt til randen med almindelige danskere, kunstnere og repræsentanter fra den sydafrikanske ambassade i København, som holdt taler, der mindedes den sydafrikanske landsfader. Blandt talerne var også beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

- Mandela gav generationer håbet tilbage, og hans fysiske udlevelse af fredelig sameksistens og tilgivelse samlede verden, sagde hun ifølge bt.dk.

Som teenager meldte Mette Frederiksen sig ind i ANC, det sydafrikanske demokratiske parti, hvis mål var at afskaffe apartheid.

- Jeg kan huske, at jeg sad i min barndomsby Aalborg og så billeder fra apartheid i Sydafrika. At afrikanere og hvide ikke måtte sidde i den samme bus eller gå ud af den samme dør, fortalte hun.

Mindegudstjenesten blev holdt af sognepræst Flemming Pless.

- Nelson Mandela gav det ultimative offer for at lave om på uretfærdighed i denne verden. Og så gav han håbet om, at der er en anden sammenhæng end undertrykkelsens.

Befolkningen i Sydafrika sørger stadig over landsfaderen Madiba, der blev 95 år gammel. Nelson Mandela bliver begravet den 15. december.