Metroselskabet: Vi har styrket sikkerheden

Metroselskabets tekniske direktør, Erik Skotting, beklager fredagens arbejdsulykke ved metrobyggeriet, men han påpeger samtidig, at der er gjort en massiv indsats for at forbedre arbejdsforholdene og sikkerheden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Metroselskabet beklager fredagens uheld i metrotunnelen ved Nuuks Plads på Nørrebro i København, hvor der ikke var slukket for strømmen, da to elektrikere skulle skifte relæ i et elskab.

De to mænd slap nogenlunde nådigt fra arbejdsulykken fredag morgen, men de blev begge ramt af stikflammer og måtte en tur på hospitalet.

Til Berlingske Nyhedsbureau siger Metroselskabets tekniske direktør, Erik Skotting, at man tager uheldet meget alvorligt. Derfor har man omgående bedt hovedentreprenøren på byggeriet af Cityringen om at aflevere en hændelsesrapport, som skal klarlægge, om der er tale om en menneskelig fejl, eller om alt er foregået efter reglerne. Derudover er der allerede blevet foretaget en række forbedringer i arbejdsforholdene og sikkerheden.

»Cityringen er det største igangværende anlægsbyggeri i Danmark med 21 byggepladser fordelt over hele København. Der har været og er stadig udfordringer med arbejdsmiljøet på byggepladserne, og det tager Metroselskabet naturligvis meget alvorligt. Derfor blev der i december iværksat en sikkerhedskampagne, der blandt andet stillede krav om nye sikkerhedskurser for flere end 1.000 medarbejdere,« siger Erik Skotting i en skriftlig meddelelse.

Den tekniske direktør peger også på, at entreprenørens sikkerhedsorganisation er blevet styrket med flere medarbejdere. Derudover er der kommet et øget fokus på træning og instruktion af medarbejdere, og indsatsen for at sikre orden på byggepladserne er styrket.

»Gennem det seneste halve års tid ser det ud til, at den styrkede indsats har båret frugt, så antallet af ulykker nu er faldende. I 2014 ligger ulykkesfrekvensen på projektet således under landsgennemsnittet for bygge- og anlægsarbejder, og der har dermed været færre ulykker på metrobyggepladserne end på en gennemsnitlig dansk byggeplads,« siger Erik Skotting.