Metroselskabet skærper kursen over for lønsnyd

Hvis en underleverandør betaler medarbejderne for lidt i løn i forbindelse med det københavnske metrobyggeri, kan hovedentreprenøren se frem til hårdere sanktioner.

Fremover skal hammeren ramme hovedentreprenøren hårdere, hvis en af metrobyggeriets underleverandører betaler medarbejderne for lidt i løn. Det skriver Politiken.

Helt konkret strammer Metroselskabet reglerne i kontrakterne, så ansvaret for uregelmæssigheder og løndumping rammer hele kæden af leverandører. Det betyder, at byggeriets hovedentreprenør fremadrettet får ansvaret for, at selskaber, der er i færd med at bygge metroens enkeltdele, også lønner efter »lokale forhold«.

Det har hele tiden været et krav, at der skal betales »lokale lønninger«, men en række sager har vist, at medarbejdere har fået for lidt i lønposen.

Metroselskabets opstramning betyder, at hovedentreprenøren ikke kan undskylde sig med, at regelbruddet er sket hos en underleverandør.

»Reglerne for at give lokale lønninger er blevet tydeliggjort, og sanktionerne er blevet skærpet,« siger Louise Høst, underdirektør i Metroselskabet, til Politiken.

Finder man ud af, at en underleverandør har snydt med lønnen, så skal hovedentreprenøren betale 20.000 kroner i bod per medarbejder for hver måned, der er blevet snydt.