Metropol lukker døren for islamistisk prædikant

Professionshøjskolen Metropol siger nu nej til at lægge lokaler til et arrangement, hvor en islamisk prædikant med kontroversielle holdninger i weekenden skulle deltage i et seminar.

Metropol. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Den omstridte islamiske prædikant Kamal el Mekki må finde et andet sted at holde et oplæg end på professionshøjskolen Metropol i København.

Som beskrevet på b.dk tidligere i dag, skulle han ellers deltage i et seminar i morgen og i weekenden arrangeret af det islamiske AlMaghrib Institute i Danmark, og som bl.a. Det Islamiske Trossamfunds (DIT) ungdomsorganisation Munida har reklameret for i et nu slettet opslag på Facebook.

Arrangementet skulle være foregået i lokaler udlejet af Metropol på Nørrebro. Men Metropol har nu besluttet at aflyse udlejningen af lokalerne.

»Tilbagekaldelsen skyldes, at vi har fået nærmere vished om arrangementets karakter og oplægsholdere. Det er Metropols vurdering, at arrangementet ikke vil være i overensstemmelse med de fuldstændigt grundlæggende idealer og værdier Metropol hylder og som er dybt forankret i det danske samfund,« hedder det i en udtalelse fra Metropol.

Rektor Stefan Hermann oplyser, at Metropol »udlejer vores lokaler til foreninger for at understøtte og være en del af det lokale kulturelle og sociale miljø på Nørrebro og Frederiksberg. I den konkrete sag har vi imidlertid ikke tillid til, at arrangementet lever op til vore værdier. Vi vil efterfølgende benytte lejligheden til at præcisere de retningslinjer og normer, der gælder for brug af vore lokaler.«

»Metropol har orienteret foreningen AlMaghrib om beslutningen,« hedder det i udtalelsen.

Kamal el Mekki er tilknyttet AlMaghrib Institute, og han er kommet med indtil flere kontroversielle udtalelser om alt fra homoseksuelle og utroskab og islamisk straf til kvinder, slaveri og frafaldne muslimer.

Socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen tøver ikke med at kalde Kamal el Mekki for en hadprædikant. Han henviser til, at et lignende arrangement med prædikanten tidligere er blevet aflyst i Sverige. I 2014 skulle han have talt til et arrangement i et af svensk LOs lokaler, men da det gik op for organisationen, hvem han var, og hvad han står for, blev han af organisationen forbudt adgang til lokalerne.

En muslimsk ungdomsorganisation i Norge har tidligere været nødt til at droppe et arrangement med Kamal el Mekki, fordi det skulle foregå i offentlige lokaler.

»Den mand siger de vildeste ting. Han taler om, at frafaldne muslimer fortjener at dø. Hvad nu, hvis en af de unge til sådan et arrangement går ud og gør alvor af det? Jeg mener, han overtræder loven,« siger Lars Aslan Rasmussen om prædikanten, der for to år siden også var inviteret til Danmark.

Lars Aslan Rasmussen oplyser, at han vil bede regeringen redegøre for, hvad den vil gøre for at forhindre, at en mand som Kamal el Mekki kan få adgang til at sprede sine budskaber i offentligt ejede lokaler.