Metronaboer foretrækker gysser over genhusning

Langt størstedelen af de støjplagede naboer til hovedstadens metrobyggeri har valgt økonomisk kompensation frem for et andet sted at bo i byggeperioden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden 1. juli har 500 af de mest støjplagede naboer til metrobyggeriet i København og på Frederiksberg haft mulighed for at vælge, hvordan de vil hjælpes gennem perioden med aften- og natarbejde på byggeriet.

Det har 380 af dem allerede gjort, og langt størstedelen har valgt kolde kontanter frem for genhusning, oplyser Metroselskabet til P4 København.

Tre husstande har valgt genhusning, 16 ønsker deres bolig overtaget af Metroselskabet, mens de resterende borgere har sagt ja til at blive kompenseret for larmen økonomisk.

Kompensationen lokker ifølge Søren Sandahl, der er talsmand for Metronaboer i København og Naboer til Nørrebroparken, fordi det giver fleksibilitet til eksempelvis at bo i sommerhus eller købe feriebolig.

»På den måde vælger naboerne garanteret mere frihed og mere fleksible løsninger,« siger han til P4 København.

Hvor mange penge, den enkelte skal kompenseres for metrolarmen, udregnes på baggrund af antal værelser i boligen. Bor man i en lejlighed med et værelse udløser det omkring 5.000 kroner om måneden, mens beboere i boliger med flere end fire værelser kan indkassere maksimalbeløbet på 20.000 kroner om måneden.