Metrocityringen bliver syv måneder forsinket

Københavnere kan ikke forvente at tage den nye metro i brug før juli 2019, slår Metroselskabet nu fast.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye Cityring i København bliver syv måneder forsinket og indvies nu først i juli 2019, mens det storstilede projekt samtidig bliver 1,2 mia. kr. dyrere for skatteyderne.

Ekstraregningen medfører, at den samlede pris for Cityringen nu bliver 22,5 mia. kr. i stedet for 21,3 milliarder, som man hidtil havde regnet med.

Det fortæller Metroselskabet, der i dag har afsluttet forhandlingerne med projektets entreprenør, Copenhagen Metro Team (CMT), som på baggrund af en række forstyrrelser af byggeriet siden sidste sommer har oparbejdet sig ret til en såkaldt tidsfristforlængelse.

Tidligere har den adm. direktør i Metroselskabet, Henning Plougmann Olsen, erkendt overfor Berlingske, at projektet ikke kommer til at stå færdigt i december 2018 som planlagt, og at det ville blive minimum to måneder forsinket. Hvor stor forsinkelsen reelt ville blive, har været afhængig af forhandlingerne med CMT, som er afsluttet i dag og medfører en forsinkelse på syv måneder.

Den 1,2 milliarder kroner dyre fordyrelse skyldes en ekstraudgift på 700 mio. kr. som konsekvens af den forlængede byggeperiode samt 300 millioner kroner, som går til ekstraudgifter til støjramte naboer.

Endelig medfører forsinkelsen, at man taber 200 millioner kr. som følge af tabte passagerindtægter og øgede renteudgifter.

»Metrobyggeriet har været gennem en svær periode med mange byggestop det seneste år. Transportministeren og Folketinget har med loven sikret faste rammer for resten af byggeperioden, og med Metroselskabets nye aftale ser vi frem til at få sat punktum for dette forløb og komme videre, så vi kan få færdiggjort Cityringen til glæde for de mange kommende passagerer, borgere og gæster i hovedstaden,« siger Henning Christophersen, bestyrelsesformand i Metroselskabet, i en pressemeddelelse.