Metroarbejdere bor uhumsk og ulovligt

Omkring 200 portugisiske metroarbejdere lever under stærkt kritisable forhold i Rødovre. Borgmester Erik Nielsen kalder det uværdigt, men arbejdsgiveren ICDS afviser beskyldningerne.

Uheldige sager fortsætter med at vælte ned over det københavnske metrobyggeri.

Tidligere er projektet blevet ramt af sager om arbejdsulykker, løndumping og skatteunddragelse, og nu skriver Rødovre Lokal Nyt, at cirka 200 portugisiske håndværkere er blevet indkvarteret ulovligt i uhumske erhvervslokaler i Rødovre.

Lokalavisen har besøgt lokalerne i en gammel Teledanmark-bygning på Rødovrevej, hvor de 200 arbejdere må deles om få toiletter og en lille håndfuld bade.

Rødovre-borgmester Erik Nielsen (S) siger til lokalavisen, at forholdene for de godt 200 metroarbejdere er »uværdigt for Danmark«.

»Det er fuldstændigt uholdbart og en urimelig måde at behandle tilrejsende arbejdere på,« siger Erik Nielsen til Rødovre Lokal Nyt.

Han forklarer, at det vil kræve en ændring i lokalplanen, hvis portugiserne skal bo lovligt i erhvervsbygningen, og det vil kommunen ikke gå med til.

Lokalavisen har talt med en 40-årig portugisisk familiefar, der bor i bygningen, og han beretter om fængselslignende forhold, løgn og lovbrud fra sin arbejdsgiver. Han har opgivet håbet om bedre forhold og vil nu hurtigst muligt hjem.

Den irske metro-underleverandør ICDS, der er ansvarlig for indkvarteringen, afviser, at de portugisiske metroarbejdere bor ulovligt.

»Vi lever op til alle lovmæssige krav, og vi har gyldige kontrakter på lejemålet,« siger contract manager Maurice Doyle fra ICDS til Rødovre Lokal Nyt.