Metro-støjen er høj - men korrekt

En ny rapport konkluderer, at man kan stole på de støjmålingerne, der er lavet ved Metro-byggeriet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ja, det støjer at bygge en Metro. Og det støjer meget. Men ikke mere end målerne viser.

Det konkluderer firmaet Delta Akustik i en ny rapport om det målesystem, der er blevet sat til at kontrollere støjen på det igangværende og meget udskældte byggeri af Cityringen.

»Målesystemet giver et retvisende billede af støjen fra byggepladserne,« lyder konklusionen.

Men:

»Der kan med fordel foretages en række justeringer i forbindelse med overgangen til det nye regelgrundlag for Cityringens byggepladser.«

Fra 1. juli gælder et nyt sæt regler for Metro-byggeriet. Ændringerne er lavet efter en række henvendelser fra borgere, der har rejst tvivl om støjmålerne. Og undersøgelsen er foretaget for at sikre, at alle støjmålere fungerer efter hensigten. Og det gør de umiddelbart, selv om der angiveligt er brug for nogle justeringer.

For at være på den helt sikre side har transportminister Magnus Heunicke (S) bedt Metroselskabet om at følge op på Delta Akustiks anbefalinger så hurtigt som muligt.

»Støjmålingerne er helt centrale i det nye regelgrundlag for Metro-Cityringen, og det nytter ikke, at der kan sås tvivl om, hvorvidt man kan stole på resultaterne. Derfor har det været vigtigt for mig at få lavet en uvildig gennemgang,« siger transportministeren i en pressemeddelelse.

Tidligere på ugen erkendte Metroselskabet, at Cityringen ikke bliver færdig i 2018, som det var planlagt. Og at budgettet kommer til at skride.