Messerschmidt vandt over B.T. i nazi-sag

Københavns Byret gav Morten Messerschmidt (DF) ret i, at B.T. overtrådte loven, da bladet beskyldte ham for at have heilet i Tivoli.

Morten Messerschmidt har nu fået medhold fra retten i, at B.T. overtrådte loven, da bladet påstod, at han havde heilet under en middag i Grøften i Tivoli. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

B.T. gik over stregen, da avisen i april 2007 med stort opslag på forsiden beskyldte Dansk Folkepartis unge håb, Morten Messerschmidt, for at have heilet, sunget nazisang og dermed hyldet Hitler under en meget våd frokost i Tivoli. Det afgjorde Københavns Byret torsdag.

Morten Messerschmidt havde anklaget B.T. for injurier og krævet 100.000 kroner som godtgørelse for de personlige omkostninger, sagen har haft for ham.
Dommen betyder, at tidligere chefredaktør Arne Ullum og journalist Jacob Heinel Jensen begge straffes med 10 dagbøder af 500 kr. Desuden skal de dømte betale en godtgørelse for tort på 25.000 kr. til Morten Messerschmidt samt sagens omkostninger.

Sagen startede den 27. april, da B.T. bragte de omtalte beskyldninger om Messerschmidts optræden et par uger tidligere. Beskyldningerne om Hitlerhyldest blev bekræftet i B.T. af blandt andre tidligere sundhedsminister Torben Lund (S) og dennes samlever, Claus Lautrop, der begge var til stede under den famøse frokost.

Omvendt har eksempelvis bakkesangerinden Dot Wessman - der også var til stede, og siden er blevet Morten Messerschmidts kæreste - modsagt beskyldningerne. De tre nævnte vidner medvirkede alle i retssagen, der altså faldt ud til Messerschmidts' fordel.

De heftige beskyldninger fik i mediestormen for snart to år siden Morten Messerschmidt til at melde sig ud af Dansk Folkeparti for ikke at skade partiet. Siden meldte han sig dog ind igen i forbindelse med, at der blev anlagt sag mod B.T.