Messerschmidt: Jeg har begået fejl - jeg skulle ikke have stolet på mine partifæller

EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF) erkender at have begået fejl i sagen om EU-fondsmidler og er klar til at betale prisen for sine politiske drømme, fortalte han til Dansk Folkepartis årsmøde.

Dansk Folkeparti fortsatte søndag deres årsmøde i Herning Kongrescenter. Her ses medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt med Dot Wesmann efter sin tale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere formand for Dansk Folkepartis gruppe i EU-parlamentet, Morten Messerschmidt, erkender at have begået fejl i sagen om svindel med EU-fondsmidler. Men fejlen handler om tillid til sine partikammerater – ikke snyd, fastholdt han i sin tale til partiets årsmøde.

»Min største fejl var, at jeg stolede på folk. Betragtede dem, der var valgt for DF, som mine kampfæller og venner. Lukkede dem ind. Viste dem min tillid. Og dermed gjorde jeg mig selv sårbar. Det var en fejl. Og det tager jeg konsekvensen af,« fortalte Morten Messerschmidt, som holdt en slags afskedstale som afgående EU-gruppeformand.

»Jeg tager konsekvensen af i et og alt at være så optaget af at kæmpe for det politiske projekt, vi tror på, på det vi håber på - på det, vi sætter alt ind på for at nå,« lød det.

Temaet i talen gik på at ofre sig for partiet og projektet – uden sure miner.

Kristian Thulesen Dahl blev kaldt en ven og støtte i nøden. Og Morten Messerschmidt lagde ikke skjul på, at han sjældent er blevet påvirket af janteloven.

»Jeg har drømt drømme, som rækker ud over, hvad man sikkert må. Og hvis dette er prisen for at gøre DF til Danmarks største parti i EU, så betaler jeg den pris. Hvis det er prisen for at vinde retsforbeholdsafstemningen, så betaler jeg den pris. Hvis det er prisen for at gøre, hvad man føler er sandt, så betaler jeg den pris,« lød det i talen, som også sendte en hyldest til Messerschmidts gamle mentor, Mogens Camre.

»Mogens Camre viste mig med flid, arbejdsomhed, drømme og ambition, at alting kan lade sig gøre. Om man er født af ufaglærte forældre i Frederikssund eller entreprenante forretningsdrivende i Randers, er det kun ens egen vilje, der afgør ens fremtid,« sagde Morten Messerschmidt.