Messerschmidt i retten: Der var en papirstorm i Bruxelles

Morten Messerschmidt understreger under sin retssag, hvor mange papirer han skulle skrive under som formand.

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt ankommer til Retten i Lyngby, mandag den 2. august 2021. Morten Messerschmidt er tiltalt for svig og dokumentfalsk i Meld- og Feld-sagen. Her ankommer Morten Messerschmidt sammen med Dot Wessman. Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, fortæller mandag i Retten i Lyngby, hvordan han som formand for partialliancen Meld skulle skrive under på enorme mængder dokumenter.

Messerschmidt er anklaget for EU-svig og dokumentfalsk ved at have brugt penge fra EU til at betale dele af Dansk Folkepartis sommergruppemøde i 2015.

Anklageren fokuserer under første del af sin afhøring på, hvordan Meld fungerede, og hvad Messerschmidts ansvar var. Blandt andet om han skulle godkende og underskrive betalinger.

Morten Messerschmidt beskriver i retten, hvordan han blev forelagt store mængder papirer til underskrift.

»Jeg har aldrig skrevet under på så mange papirer, som jeg har gjort her. Man vil blive overrasket over, hvor mange papirer jeg skulle skrive under.«

»Cirka hver anden måned får jeg en mappe, der bliver forelagt. Det kan være takkebreve, referater og alt muligt, der skal skrives under,« siger Morten Messerschmidt.

Han siger, at han ikke mener, at det var en betingelse for udbetaling af penge, at han godkendte udbetalingen med en underskrift. Men at han ikke mindes det.

Tidligere i forhøret har Morten Messerschmidt beskrevet EU som »et papirhelvede« for derefter at spørge dommeren, om man må bruge det ord.

Det må man ikke, så Morten Messerschmidt må nøjes med at kalde EU for »et papircirkus«.

Morten Messerschmidt var formand for Meld i 2015, hvor der blev udbetalt EU-støtte til en række aktiviteter, som EU-Parlamentet tidligere har sagt, skulle betales tilbage, fordi de havde karakter af partiaktiviteter og ikke EU-aktiviteter.

Han er specifikt tiltalt for på falsk grundlag at have lavet en ikkeeksisterende EU-konference på samme tidspunkt som DFs sommergruppemøde i 2015. For dermed at få EU til at betale en del af regningen.

Morten Messerschmidt nægter sig skyldig og vil frifindes. Anklagemyndigheden kræver fængselsstraf for EU-svig og dokumentfalsk.

/ritzau/