Messenger vinder frem

De forskellige besked-apps til smartphones er efterhånden ved at skubbe de velkendte SMS’er i baggrunden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bimler og bamler stadig fra telefonerne, måske faktisk mere end nogensinde før.

Men lydene kommer ikke nødvendigvis, fordi telefonens ejermand har fået en SMS. Faktisk er det mere sandsynligt, at det er en af de mange forskellige besked-apps, som giver lyd, når en af vennerne skriver. Det skriver Politiken.

De netbaserede besked-tjenester som Facebook Messenger, iMessange og Hangouts er nemlig langsomt ved at overtage SMS’ernes rolle.

Og selvom du for eksempel ikke har en Facebook-profil, så bliver de almindelige SMS-tjenester måske helt og aldeles unødvendige.

Facebook har netop meddelt, at de er i gang med at indføre en række større ændringer i deres messenger-app.

Appen, som er den, man bruger, hvis man skriver med sine Facebook-venner på telefonen, blev får et års tid siden adskilt fra selve Facebook-appen, som derfor ikke var nødvendig at have på mobilen for at skrive med Facebook-vennerne.

Det er dog stadig nødvendigt at have en Facebook-profil, men det er det, som man snart ikke behøver længere.

Allerede nu kan man, hvis man bor i Canada, USA, Peru eller Venezuela registrere sig på Facebook Messenger uden at have en profil på siden.

I stedet for at bruge din venneliste, bruger appen bare dine kontakter på telefonen og kommer derfor til at være en fuldt ud integreret del af din kommunikation på telefonen. Og det er ikke kun Facebook, der er ved at udrydde SMS’ernes levevej.

Efterhånden er det nemlig slet ikke nødvendigt at have et direkte telefonabonnement, hvis blot du bruger nogle af de mange apps, der findes til enten at skrive eller ringe.

Alt, du behøver, er en dataforbindelse. Tal fra analysefirmaet TeleGeography viser da også, at antallet af almindelige telefonopkald for første gang nogensinde faldt sidste år verden over. Og firmaet Deloitte kunne også fremvise tal, der fortæller, at SMS’erne snart er historie. I Europa er der nemlig overalt et fald i forbrug af SMS’er.

Der bliver dog stadig sendt omkring 20 milliarder SMS’er om dagen på verdensplan, så der går nok lidt tid før vi lægger SMS’en helt i graven.