Mere end 100 aalborgensere har henvendt sig med grønt vand i hanen

For at teste tætheden i fjernvarmesystemet har Aalborg Kommune ladet et ufarligt grønt farvestof flyde ud i det, og nu har 100 personer henvendt sig til en vvs'er, fordi de har oplevet grønt vand i hanen. Det viser en rundringning, som DR Nordjylland har foretaget.

Foto: Iris. For at teste tætheden i fjernvarmesystemet har Aalborg Kommune ladet et ufarligt grønt farvestof flyde ud i det, og nu har 100 personer henvendt sig til en vvs'er, fordi de har oplevet grønt vand i hanen. Det viser en rundringning, som DR Nordjylland har foretaget.
Læs mere
Fold sammen

Det grønne farvestof blev sluppet ud for en uge siden og er nu nået stort set hele Aalborg Kommune.

»Jeg synes, det er rigtig flot, at folk reagerer så hurtigt på det,« siger Jesper Møller Larsen, der er forsyningschef ved Aalborg Energikoncern til DR Nordjylland.

Farven siver ud til forbrugernes varme haner, hvis der er huller i systemet og hvert år går flere millioner liter vand til spilde på grund af lækage i fjernvarmesystemet.

»Baseret på de første dages drift, så vil det ikke undre mig, at det kommer op på mere end 500 henvendelser.«

Men det kan godt blive en ganske dyr fornøjelse, når du ser det grønne vand, lyder det fra vvs installatør Lars Vase fra Nørresundby.

»Det kan koste alt fra seks til syvtusind kroner og så alt fra titusind til femtentusind kroner alt efter, hvor store ændringer, der skal laves.«

Og skulle du være en af de heldige, der slipper for grønt vand i denne omgang, så skal du alligevel vær opmærksom.

»Jo ældre en varmtvandsbeholder er, jo større er risikoen for, at den er utæt.«