Mens vi venter på den nye prinsesse

Allerede ved kommunegrænsen er man ikke i tvivl om, at dagen i dag er særlig. Dannebrog og den franske Tricolore vajer side om side over det lille officielle kommuneskilt - lige midt mellem marker, gårde og landevej i det sønderjyske landskab - og markerer, at man nu bevæger sig ind i Tønder Kommune, der i dag er helt klar til bryllupsfest.

Højt humør fra den tidlige morgenstund på de bedste pladser foran kirken i Møgeltønder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flagene, udsmykningen og festlighederne tager kun til i styrke, jo tættere man kommer på Schackenborg og Møgeltønder, der senere i dag får en ny prinsesse.
Den lille by er fyldt af mennesker. Den ene halvdel pressefolk fra ind- og udland, der konstant taler i mobiltelefoner eller slæber rundt på store telelinser. Den anden halvdel de mange mennesker fra nær og fjen, der er mødt op for at juble, huje, vinke og få et glimt af det nygifte par og de mange kongelige og celebre gæster, der i dag lægger vejen forbi.

Og hele Møgeltønder synes at være trukket i festtøjet og kommet i bryllupshumør. De toppede brostensstræder er renskurede, vinduerne i de stråtækte huse er pudsede og blomsterbedene er luget. I træerne på den lille centrale plads midt i byen er der ophængt papirhjerter i de rød-hvide-blå farver.

Her er folk allerede begyndt at tage opstilling - på bænke, på kantstenene og i medbragte campingstole. De har medbragt termokander til kaffen og køletasker til øllene og sodavandene. Masser af papirflag ligger klar i kurve og tasker til at vifte med, når det nygifte par om nogle timer vil komme kørende forbi.

Og med sol fra en skyfri himmel kunne vejret ikke være bedre til at sidde og vente. TV 2 hjælper imidlertid også på ventetiden - midt i byen har kanalen opsat en storskærm, hvor bryllupsdækningen kører non-stop. Ved siden af bliver et kamera løftet op i luften af en kran og panorerer en gang imellem ud over menneskemængden, der bliver større og større for hvert minut.

”Vi er i fjernsynet,” udbryder en lyshåret pige i skørt og klip-klappere og puffer til sin veninde. Begge piger vinker løs mod kameraet og småfniser med hinanden.

” Det har en god markedsføringsværdi for Tønderegnen, for der er langt fra København, og det er sjældent, at Tønder bliver sat på landkortet, så det er meget sjovt,” lyder det fra Ejlif, der bor lige midt i Møgeltønder.

”Der er da noget postyr i byen, men det er jo en folkefest,” siger han og indrømmer, at hans hus, der ligger lige ud til ruten, hvor prins Joachim og den kommende prinsesse Marie om nogle timer kommer kørende forbi, har fået et lille pift i dagens anledning. Når det sker regner han med at hænge ud af vinduet på første sal, så har han udsyn til dagens hovedpersoner fra første parket.