Mens sommerens fodboldfest nåede kogepunktet, trængte en tyv ind i soveværelset: »Det var lige præcis det, jeg var bange for«

Huset var tilsyneladende uberørt, da Trine Gammelgaard Stuhr vendte hjem fra sommerferie. Men så trådte hendes børn på noget stort og hårdt i haven. Nordsjælland er indbrudstyvenes foretrukne område, og kun få af indbruddene bliver opklaret af politiet.

Da Trine Gammelgaard Stuhrs nabo installerede udendørs kameraovervågning, tænkte hun, at det var lidt hysterisk. Da hun efterfølgende modtog en sms med en overvågningsvideo fra naboen filmet klokken to om natten, skiftede hun mening. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Få hundrede meter fra sit hjem fik Trine Gammelgaard Stuhr øje på noget, der straks gav hende ondt i maven.

»Åh nej,« tænkte hun, mens bilen tilbagelagde det sidste stykke vej hjem fra sommerferieturen til Skagen.

»Så har de også været hos os.«

Der, midt på villavejen, lå hendes søns cykel.

Få dage forinden havde store dele af Danmark iført sig deres rødeste og hvideste puds til det helt store EM-semifinalebrag mod England. Det var juli, det var varmt, og for første gang længe havde coronapandemiens tåge fortaget sig en smule.

Midt i kulminationen på den største danske fodboldfest i årtier trængte tyve ind i flere huse på villavejen i Fredensborg.

Trine Gammelgaard Stuhr minder sin 15-årige søn om, at han skal huske at trampe højlydt i indkørslen, når han kommer sent hjem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Når det gælder indbrud i private hjem, indtager Trine Gammelgaard Stuhrs landsdel en ulyksalig førsteplads.

Nordsjællands Politi modtager således flere anmeldelser end nogen anden politikreds i landet – og samtidig slipper langt de fleste tyve ustraffet afsted med borgernes ejendele.

Politikredsen har den laveste opklaringsprocent i Danmark.

Trampe i indkørslen

Da Trine Gammelgaard Stuhrs bil trillede ind i indkørslen, så hun, at blomsterkrukkerne ikke stod foran de store vinduespartier, som de plejer.

Alarmen skulle slås fra, da hun låste hoveddøren op.

»Det var en lettelse, for så havde der nok ikke været nogen inde i huset. Indenfor så det også ret normalt ud.«

Mens familien havde været på sommerferie, var græsset blevet højt. Derfor så familiens to børn ikke, at de trådte på noget stort og hårdt i haven.

»Jeg så på min mand og sagde »hvad pokker er det?«,« fortæller Trine Gammelgaard Stuhr.

»Det viste sig at være hele rammen til vores soveværelsesdør, der lå der i græsset.«

Teorien er, at tyvene fik øje på overvågningskameraet i soveværelset og fortrød. Så heldig var naboen ikke – her stoppede gerningsmændene ikke i døren.

»Bliver det ved, ender det med, at jeg slet ikke har lyst til at bo her.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

For nylig, klokken to om natten, sendte den samme nabo en overvågningsvideo på sms. På den kunne man se, at to maskerede mænd atter befandt sig på naboens grund, tæt på Trine Gammelgaard Stuhrs soveværelsevinduer.

Følelsen af at blive iagttaget rammer hende især, når hun går ud med skraldet om aftenen.

Rullegardinerne husker hun at rulle for – hvis der nu skulle være nogen, der kigger med. Hun minder sin 15-årige søn om, at han skal trampe højlydt ude i indkørslen, så han ikke kommer til at overraske nogen.

»Det var lige præcis sådan noget, jeg var bange for, da vi flyttede fra Østerbro til Fredensborg. Bliver det ved, ender det med, at jeg slet ikke har lyst til at bo her.«

En lang og forsinket produktionstid betyder, at familien har ventet mere end tre måneder på at få det ødelagte indgangsparti i soveværelset skiftet.

»Hver dag kigger jeg på den soveværelsesdør og bliver mindet om, at nogen har været på vej ind i mit hjem. Det er da helt vildt ubehageligt.«