Menneskesmugler dømt for manddrab

Domstol idømmer lastvognschauffør, som smuglede flygtninge fra Padborg til Storbritannien, otte års fængsel, da to af flygtningene døde p.g.a. transporten.

En litauisk chauffør har fået otte fængsel for at have dræbt en flygtning, han prøvede at smugle ind i Storbritannien fra Danmark, skriver BBC.

Den 41-årige Georgij Negatin stuvede fem flygtninge sammen i et redskabsrum under sin lastbil, inden han begyndte en 967 kilometer lang tur fra Padborg til Tipton i Staffordshire. Her dumpede han de fem mænd, hvoraf den ene var død - og en anden senere døde på hospitalet - ved en vejside i juni 2006.

Alle fem flygtninge led under varmen og af dehydrering i det lille redskabsrum, der målte 2,4 meter gange 90 centimeter gange 61 centimeter. Rummet var lukket udvendigt fra, så de ikke selv kunne åbne det under turen.

Ud over de to døde forsvandt to andre, mens den femte, en pakistaner, kom sig. Han fortalte det britiske politi, at han havde betalt 5000 euro til "en mand" for at blive smuglet ind i Storbritannien.

/ritzau/