Medvind: Danskerne tramper mere i pedalerne

Cyklen er et transportmiddel, som danskerne bruger i stigende grad, og for fjerde år i træk er antallet af kilometer, der bliver cyklet på de danske cykelstier, steget. Det vækker glæde hos transportminister Magnus Heunicke.

Arkivfoto: Morten Germund Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund

Danskerne tramper i dag mere i pedalerne, end de har gjort de seneste 20 år.

Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at der i 2014 blev cyklet cirka 3,1 milliarder kilometer, skriver Politiken. Det er fjerde år i træk med en mærkbar stigning, og syv procent mere end danskerne cyklede i 2013.

At danskerne gladelig hopper på cyklen, glæder transportminister Magnus Heunicke (S).

»Vi har investeret massivt i cykelområdet de seneste år, men nu rykker andre lande på sig, og det ville være ærgerligt at blive overhalet,« siger han til Politiken.

Klaus Bondam, som er direktør for Cyklistforbundet, siger til avisen, at stigningen er effekten af den femårige cykelpulje, som blev afsat ved trafikforliget i 2009. Han siger samtidig, at cykelpuljerne er tomme efter 2015, så han ser gerne at indsatsen fortsætter og endda forstærkes.

De seneste år er der blevet bygget flere såkaldte supercykelstier, som kan være medvirkende til, at danskerne får flere og flere cykelkilometer i benene, vurderer transportministeren.

For eksempel har ruten fra Farum og ind til København fået 52 procent flere pendlere, siden den blev supercykelsti i 2012, skriver Politiken.