Medier: Peter Madsen er anholdt efter flugt fra fængslet

Peter Madsen afsoner livstidsdom for drab. Ifølge medie er han anholdt efter at have truet sig ud af fængsel.

ARKIVFOTO: Københavns Byret kendte Peter Madsen skyldig i drabet på Kim Wall, og Østre Landsret stadfæstede i 2018 hans dom om fængsel på livstid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet har anholdt en person i en sag om forsøg på fangeflugt, og det arbejder tirsdag middag derfor på Nyvej i Albertslund, som midlertidigt er afspærret.

Ekstra Bladet skriver, at det skulle være drabsmanden Peter Madsen, der har forsøgt at flygte. Han er dømt for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall i 2017. Det skete i hans hjemmebyggede ubåd.

Ekstra Bladet har et billede, der angiveligt viser Peter Madsen, som sidder på jorden, mens bevæbnet politi ligger på jorden et stykke væk.

Ifølge B.T. skulle den 49-årige mand have truet sig ud af fængslet ved at sige, at han havde en bombe på sig. Billeder viser ifølge B.T., at der er bomberyddere til stede i området.

Københavns Vestegns Politi vil ikke bekræfte, hvorvidt den flygtede - og anholdte fange - er Peter Madsen.

Der er tirsdag en politiaktion i Albertslund, hvor politiet har anholdt en person for forsøg på fangeflugt. Ekstra Bladet skriver, at det drejer sig om drabsdømte Peter Madsen. - Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Han afsoner til daglig sin straf i Herstedvester Fængsel, der ligger nogle hundrede meter fra det sted, hvor politiet har anholdt en mand.

Under straffesagen var Betina Hald Engmark forsvarer for Peter Madsen under sagen mod ham.

Hald Engmarks kontor har ikke fået noget at vide om sagen og kan derfor tirsdag kort før klokken 12 hverken be- eller afkræfte, om han skulle være flygtet.

Kriminalforsorgen svarer tirsdag middag ikke opkald til sin pressetelefon.

Ifølge flere medier er det den drabsdsdømte Peter Madsen, som tirsdag formiddag flygtede fra fængslet. Foto: Nils Meilvang/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang.

Peter Madsen nægtede at have mishandlet og dræbt Kim Wall ihjel i sin ubåd. Hun døde som følge af en ulykke, har han forklaret i by- og landsret.

Men Københavns Byret kendte ham skyldig i drabet. Østre Landsret stadfæstede i 2018 hans dom om fængsel på livstid.

I et afsnit af dokumentarserien »De hemmelige optagelser med Peter Madsen«, der blev sendt for nylig, indrømmer ubådsbyggeren, at han slog Kim Wall ihjel.

Discovery Networks Danmark står bag programmet, som kan ses på Dplay. I det spørger intervieweren:

»Det er der, hun får trigget dig, og det er der, det definitivt går galt, at du i stedet for at slå på dig selv, ender med at slå hende ihjel?«

»Ja,« svarer Peter Madsen .

Han fortæller dog ikke nærmere, hvordan hun blev dræbt.

»Jeg ved ikke, hvad der gjorde konkret, specifikt og fysiologisk, at Kim døde,« siger Peter Madsen.

Fængsel på livstid betragtes som landets strengeste straf og er som udgangspunkt en dom til fængsel resten af livet.

En person idømt livstid kan tidligst blive prøveløsladt efter 12 år, og i gennemsnit bliver de løsladt efter fængsel i 16-17 år. Typisk skal der mere end et drab til, før forbrydere straffes med livstid.

Det var skærpende i sagen mod Peter Madsen, at drabet var planlagt, udført med »usædvanlig grovhed«, og at Kim Wall var i en sagesløs stilling i ubåden.

/ritzau/