Medieforsker: Fogh begrænser ytringsfriheden

Professor i journalistisk Jørgen Poulsen mener, at Anders Fogh Rasmussen begrænser ytringsfriheden, når har kritiserer DR's dækning af fangesag.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) begrænser ytringsfriheden og risikerer at underlægge medarbejderne i DR selvcensur.

Den hårde kritik af landets leder kommer fra medieforsker Jørgen Poulsen, der er professor i journalistik ved Roskilde Universitetscenter. I torsdagens udgave af Berlingske Tidende retter Fogh et hårdt angreb mod DR i forbindelse med dokumentarfilmen "Den Hemmelige Krig", hvor man mener, at DR har et troværdighedsproblem.

- Det er yderst beklageligt, at en statsminister går ud og truer et medie og i praksis indskrænker ytringsfriheden. At man bruger sin magt til indirekte at true institutionen, er yderst forkasteligt. Det begynder at nærme sig tilstande i diktaturlande og islamiske stater, hvor regeringen sidder tungt på medierne. Mediernes uafhængighed af statsmagten er helt afgørende i vores samfundssystem, siger Jørgen Poulsen.

/ritzau/