Medie: To iranske asylansøgere mistænkes for drab i hjemland

To asylansøgere har siden juli siddet varetægtsfængslet i Danmark. De er efterlyst for drab i Iran, skriver Ekstra Bladet.

I juli blev to mænd anholdt af Syd- og Sønderjyllands Politi. De er asylansøgere fra Iran og mistænkt for drab i hjemlandet. Arkivfoto. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere

Før to asylansøgere tog til Danmark, begik de muligvis et drab i Iran. De er mistænkt i en drabssag i hjemlandet og sidder varetægtsfængslet i Danmark.

Det skriver Ekstra Bladet mandag.

Mændene blev anholdt af Syd- og Sønderjyllands Politi i juli, og Retten i Esbjerg valgte umiddelbart efter at varetægtsfængsle de to mænd.

De iranske myndigheder har allerede bedt om at få de to asylansøgere udleveret, så de kan blive retsforfulgt i hjemlandet.

Men da Danmark ikke udleverer kriminelle til lande, der praktiserer dødsstraf, er der risiko for, at mændene bliver i landet og i yderste konsekvens ender på fri fod.

Grundlovsforhøret i juli blev holdt for lukkede døre, og der er derfor ingen oplysninger om, hvordan politiet er kommet på sporet af sagen, eller hvordan drabet angiveligt blev begået.

Advokaturchef Jakob Beyer fra Syd og Sønderjyllands Politi forholder sig tavs.

- Jeg har ingen kommentarer i forhold til denne sag, siger han til Ekstra Bladet.

Han ønsker heller ikke at oplyse sigtelsen mod de to mænd, hvilket normalt er kutymen, når retten lukker dørene til et retsmøde.

Syd- og Sønderjyllands Politi ønsker heller ikke at kommentere på sagen.

/ritzau/