Medie: Terrorvåben var stjålet af bandemedlemmer med forbindelse til islamister

Det er angiveligt bandemedlemmer med tætte forbindelser til islamister, som i 2013 stjal det automatvåben, der blev brugt ved terrorangrebet mod Krudttønden i København.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den M95-militærriffel, der blev brugt under terrorangrebet i København, blev i 2013 stjålet af gerningsmænd, som har tæt tilknytning til Vestegnsbanden La Raza og tætte forbindelser til kendte islamister. Det skriver DR Nyheder.

DR Nyheder har lavet en kortlægning af gerningsmændenes baggrund og omstændighederne omkring våbentyveriet.

Ifølge terroreksperten Magnus Ranstorp er gerningsmændene aktive i kriminelle miljøer og har desuden kontakt til personer, som har forbindelser til IS, Jabhat Al-Nusra og andre islamistiske grupperinger.

Politiet er fortsat i gang med at efterforske, hvordan gerningsmanden bag terrorangrebet, Omar El-Hussein, skaffede automatvåbnet på kun to uger, fra han blev løsladt, til han begik angrebet.

Magnus Ranstorp siger til DR Nyheder, at Omar El-Husseins kontakter i bandemiljøet har været afgørende for, at det kunne lade sig gøre.

»De her meget stærke kontakter må udredes nærmere. Det er næsten umuligt at få fat i den her slags våben under normale omstændigheder, selv på det sorte marked,« siger han til DR Nyheder.