Medie: Så meget tjener ledelsen og topforskerne på Københavns Universitet

Københavns Universitets øverste ledelse havde i år 2020 en ganske pæn løn. Det skriver Uniavisen, der har lavet en oversigt over universitetets bedst betalte ledere og topforskere.

I denne artikel findes en oversigt over lønningerne blandt ledelsen og forskerne på Københavns Universitet på baggrund af en aktindsigt, som mediet Uniavisen har fået. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun fine titler, man nyder godt af som leder og forsker ved et af Danmarks fremmeste universiteter, Københavns Universitet. Lønposen hører også til de tungeste på universitetet. Det skriver Uniavisen.

Uniavisen, der er Københavns Universitets avis, der udgives for studerende og ansatte, har fået aktindsigt i ledelsens såvel som nogle af de mest fremtrædende forskeres lønninger i 2020.

Det er blevet til en liste over, hvad universitetets rektor, prorektor, universitetsdirektør og dekanerne tjener, såvel som lønposen for de ti bedst betalte forskere.

Ifølge mediet fik Københavns Universitets rektor, Henrik C. Wegener, en årsløn på 1.897.710 kroner efterfulgt af universitetsdirektør Jesper Olesen, der tjener på den gode side af 1,6 millioner kroner om året.

Blandt forskerne ligger professor og statsobducent, Jytte Banner, fra Retsmedicinsk Institut helt i top. Hun fik i 2020 en årsløn på 1.587.313 kroner, skriver Uniavisen.

Herunder kan ses en faktaboks med den fulde oversigt, som også kan findes i en læseværdig artikel på Uniavisen ved at følge dette link.