Medie: Metroen bliver ikke klar til åbning i 2018

Naboklager og usikkerhed om tilladte arbejdstider har forsinket byggeriet af Metrocityringen så meget, at den ikke når at åbne i 2018 som planlagt. Det skriver fagbladet Ingeniøren.

ARKIVFOTO. Forvirring om reglerne for aftenarbejde på metrobyggeri forsinker Metrocityringen, så den ikke kan blive færdig til 2018, erfarer Ingeniøren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavnerne må vente længere end planlagt på den nye metrostrækning, Metrocityringen.

Det skriver fagbladet Ingeniøren på baggrund af anonyme kilder i Metroselskabet, som fortæller, at Metrocityringen er så forsinket, at den ikke når at stå klar i 2018, som ellers var den planlagte tidshorisont for milliardbyggeriet.

Det er de seneste otte måneders naboklager om støjgener og usikkerheden om tilladte arbejdstider, der har fået tidsplanen til at skride. Og selv om Metroselskabet endnu ikke har vurderet, præcis hvor meget støjklagerne kommer til at forsinke byggeriet, fortæller kilder tæt på projektet til Ingeniøren, at 2018-tidsplanen ikke kan overholdes.

Kommunikationschef Lise Hein fra Metroselskabet understreger dog over for Berlingske Nyhedsbureau, at hun endnu ikke ved, hvordan metrobyggeriets tidsplan bliver påvirket af klagerne.

»Det er for tidligt at sige noget om,« siger hun.

Det var ellers et krav til metroprojektet fra et flertal i Folketinget, at Metrocityringen, der koster 21,3 milliarder kroner, skulle stå klar til brug i 2018.

De store usikkerheder om tilladte arbejdstider har også været med til at forsinke anlægsarbejdet, fortæller kilder til Ingeniøren.

»Det gør det svært at planlægge arbejdet, når vi ikke ved, om der må arbejdes til klokken seks, klokken 22 eller døgnet rundt,« lyder det.

Metrobyggeriet har betydet store støjgener for naboerne til de kommende metrostationer, og det har medført en massiv klagestrøm fra de støjplagede naboer.

Tilladelserne til udvidet arbejdstid ved blandt andet Nørrebroparken, Marmorkirken, Nørrebros Runddel og Rådhuspladsen blev i sidste uge kendt ugyldige af Natur- og Miljøklagenævnet. 

Men torsdag sikrede Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune med en række strakspåbud, at byggeriet kan fortsætte som planlagt, og at aften- og natarbejde fortsat kan genere metronaboerne. Strakspåbuddene er midlertidige, og de skal give mere tid til at undersøge en permanent løsning for de enkelte byggepladser fremover.

Og indtil den permanente løsning ligger klar, kan Metroselskabet ikke gå ud med en endelig tidsplan, fortæller Lise Hein.

»For at kunne sige, hvad konsekvenserne for byggeriet bliver, er vi nødt til at vide, hvor meget vi må arbejde,« siger hun.