Medie: Løhde gør klar til omfattende lockout

Ifølge Politiken forbereder innovationsminister Sophie Løhde (V) en større lockout af statsansatte.

Løhde gør klar til omfattende lockout Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stat og kommuner er formentlig tæt på at trykke afsend på et varsel om lockout, der vil sende store grupper offentligt ansatte hjem uden løn. I Danske Regioner, der blandt andet driver landets sygehuse, overvejer arbejdsgiverne samme mulighed.

Det siger regionernes topforhandler ved overenskomstforhandlingerne, Anders Kühnau. Overenskomstforhandlinger for alle de offentligt ansatte er brudt sammen. Parterne skal forsøge at nå en løsning i forligsinstitutionen.

»Vi overvejer fortsat muligheden for lockout i forhold til det meget omfattende strejkevarsel, som vi har modtaget, hvor meget store del af vores sundhedsvæsen er omfattet. «

»I det lys skal vi selvfølgelig overveje, i hvilket omfang det giver mening at lockoute,« siger Anders Kühnau.

Netop en mulig lockout er på dagsordenen i et møde hos Danske Regioner onsdag eftermiddag.

Ifølge Politiken forbereder innovationsminister Sophie Løhde (V) en omfattende lockout af statens ansatte. Ministeren er topforhandler for statens arbejdsgivere. Hun holder pressemøde onsdag klokken 11.

Hos kommunernes forening, KL, ventes man onsdag eftermiddag at tage den formelle beslutning om at modsvare de ansattes strejkevarsel med lockout.

Kommunernes topforhandler, Michael Ziegler, har på forhånd sagt, at man har en lockoutpolitik om at svare igen på strejkevarsler med lockout.

/ritzau/