Medie: Halvdelen af danske muslimer vil fjerne Israel fra landkortet

Urolighederne mellem israelere og palæstinensere er taget til. Spændingerne mærkes herhjemme, hvor halvdelen af danske muslimer ikke mener, at Israel har ret til at eksistere.

AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE Fold sammen
Læs mere
Foto: MATTHIEU ALEXANDRE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke kun i Israel og de palæstinensiske selvstyreområder, stemningen har nået kogepunktet.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Wilke for Jyllands-Posten mener halvdelen af danske muslimer, at staten Israel ikke har ret til at eksistere. Til spørgsmålet svarer 50,4 procent nej, mens 34,9 procent svarer ja. Resten ved det ikke. Det fremgår ikke af Jyllands-Posten, hvor mange danske muslimer, der har svaret på spørgsmålet.

Til avisen fortæller Dan Rosenberg Asmussen, der er formand for det jødiske samfund i Danmark, at frekvensen i overfald og trusler mod danske jøder har det med at stige i takt med, at konflikten i Mellemøsten spidser til. Han ved godt, at den israelske politik er upopulær blandt danske muslimer.

»Men det er påfaldende og stærkt bekymrende, at så mange herboende muslimer end ikke anerkender Israels ret til at eksistere som selvstændig stat,« siger han til Jyllands-Posten.

De seneste godt to uger har Israel og de palæstinensiske selvstyreområder været præget af spændinger om adgangen til al-Aqsa-moskeen, der er muslimernes helligste sted uden for den arabiske halvø. De spændinger har ført til en række angreb fra begge sider, der ifølge nyhedsbureauet Reuters indtil videre har kostet 32 palæstinensere og syv israelere livet.