Medie: Eks-forvaltningschef skal løse gordisk lærerknude

Per B. Christensen bliver ifølge medie formand for kommission, der skal komme med bud på lærernes arbejdstid.

Kommunernes chefforhandler, Michael Ziegler (tv.), og formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen (th.) blev under overenskomstforhandlingerne enige om at nedsætte en kommission. Nu har kommissionen fundet sin formand. Scanpix/Martin Sylvest Fold sammen
Læs mere

Det bliver ifølge Avisen.dk Per B. Christensen, der skal stå i spidsen for den kommission, som skal granske lærernes arbejdstid. Kommunernes Landsforening ønsker hverken at be- eller afkræfte historien.

61-årige Per B. Christensen er tidligere formand for Børne- og Kulturchefforeningen fra 2001 til 2008. Derudover har han i 20 år indtil juni sidste år været direktør i Børne- og Kulturforvaltningen i Næstved Kommune.

I januar i år udpegede undervisningsminister Merete Riisager (LA) ham til opmand, der skal være med til at sikre, at FGU - Forberedende Grunduddannelse - kommer godt fra start lokalt.

Avisen.dk skriver, at mediet har talt med Per B. Christensen, men at han ikke ønsker at knytte kommentarer til sin udnævnelse, før den er officiel fredag morgen.

Der er indkaldt til en pressebriefing fredag, hvor formanden vil blive præsenteret.

Kommissionen var en del af den aftale, som lønmodtagerne på kommunernes område indgik med deres arbejdsgivere i forbindelse med overenskomstforhandlingerne i april.

Her kunne lærer-formand Anders Bondo Christensen og kommunernes chefforhandler, Michael Ziegler, ikke nå til enighed om en aftale om lærernes arbejdstid.

Lærernes arbejdstid har været et stridspunkt mellem kommuner og lærerne, siden den blev bestemt ved lov i 2013.

/ritzau/