Medie: DSB vil jævne ikonisk biograf i København med jorden

Foto: Brian Bergmann

En af de mest velkendte bygninger i det københavnske bybillede kan meget vel være fortid inden længe. Ifølge Politiken vil DSB nemlig rive Palads Teatret ned.

Det sker, fordi der skal gøres plads til et storstilet højhusbyggeri, som skal strække sig henover banegraven ved Vesterport Station.

Politiken er kommet i besiddelse af dokumenter fra kommunens økonomiforvaltning og teknik- og miljøforvaltning. Her fremgår det blandt andet, at det er grundejeren DSB Ejendomme, der i samarbejde med en privat udvikler har taget initiativet.

»Og i dialog med ejeren af Paladsteatret foreslået en plan for området, der indebærer en delvis overdækning af banegraven, inddragelse af Paladsgrunden,« lyder det ifølge avisen i indstillingen om Nordisk Film Biografer, der ejer Palads.

Den pastelfarvede bygning ved Vesterport i København har siden 1929 været ejet af Nordisk Film, og i 1989 sørgede kunstneren Poul Gernes for den udsmykning, som mange kender Palads Teatret for i dag.

Ifølge planerne skal det store nybyggeri fortsat indeholde en biograf, mens der blandt andet også skal kobles boliger, restauranter, en offentlig gårdhave og et lille teater på.

Selvom man måske kunne forestille sig, at Nordisk Film som ejerne af Palads Teatret ville have det svært med at sige farvel til den ikoniske bygning, er de faktisk meget begejstrede.

John Tønnes, der er direktør i Nordisk Film Biografer, spår nemlig store udfordringer for den nuværende Paladsbygning i løbet af de næste fem til 10 år, og over for Politiken kalder han det kommende Palads for 'en biograf i hidtil uset særklasse'.

Det er endnu usikkert, om projektet vil blive fuldført, da det allerede har mødt problemer i forhold til blandt andet for høj bebyggelsesprocent. Ifølge Politiken vil der givetvis forekomme større klarhed herom, når politikere i Teknik- og Miljøudvalget mødes på mandag i næste uge.