Medie: Bahrain nægter at udlevere sultestrejkende dansker

Ifølge et nyhedsbureau i Bahrain har det højeste retslige råd i landet afvist at udlevere den danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja, der sultestrejker på 60. døgn.

Arkivfoto af den fængslede og sultestrejkende danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja med datteren Maryam al-Khawaja Fold sammen
Læs mere
Foto: FRIT / RB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk-bahrainske Abdulhadi al-Khawaja, der afsoner en livstidsdom for at have protesteret mod Bahrains kongestyre og desuden sultestrejker på 60. døgn, kan ikke udleveres til Danmark, har landets højeste retlige råd besluttet. Det skriver Bahrains News Agency, lige som nyheden florerer på det sociale netværk Twitter.

Over for Berlingske Nyhedsbureau kan Udenrigsministeriet dog ikke bekræfte oplysningen, som man ikke har hørt noget om.

Samtidig skal hans datter, Zainab al-Khawaja, ifølge CNN være blevet sigtet af Bahrains politi for at have forulempet en offentligt ansat, da hun lørdag forsøgte at besøge sin far på et militærhospital, som han var blevet overflyttet til på grund af sin tilstand.

Efter to måneders sultestrejke har al-Khawaja, der er en kendt demokratiforkæmper i sit hjemland, tabt omkring en fjerdedel af sin kropsvægt, og han er meget svag.

En anden datter, Maryam al-Khawaja, skriver på sin profil på Twitter, at en regeringstalsmand i Bahrain på samme netværk oplyser, at rådet er nået til netop den afgørelse, at hendes far ikke kan udleveres.

Ifølge politiken.dk kan Bahrains konge dog godt omstøde afgørelsen fra det retlige råd.

Al-Khawaja er dansk statsborger efter at have levet i eksil i Danmark i 12 år fra 1989 til 2001. Hans appelsag er sat til at gå i gang ved en appeldomstol i Bahrain 23. april, men der er frygt for, at han ikke overlever så længe.