Matematik hitter i skolen

En plus en er to. Børnenes favoritfag i skolen er matematik.

Ni-årige Mads laver sine matematik-lektier. Matematikken deler folkeskolebørn mellem de der elsker tallene, og dem der helst er fri. Foto: Brian Bergmann Fold sammen
Læs mere

Hvis du har ti appelsiner og giver tre til Beate, hvor mange har du så tilbage?

Hvis dit barn elsker at regne, er det ikke så underligt. For matematik er skoleelevernes foretrukne fag. En femtedel af eleverne i 0. til 10. klasse har matematik som deres yndlingsfag, viser en ny undersøgelse, som Gallup har foretaget for Berlingske Tidende.

Formanden for Danmarks Matematiklærerforening, Lene Christensen, glæder sig over resultatet.

»Jeg vidste godt, at børnene er glade for matematik, for det er der lavet en undersøgelse på for mange år siden. Men at det kommer ind på en førsteplads nu, overrasker mig glædeligt,« siger Lene Christensen.

Hun tror blandt andet, at matematikkens popularitet skyldes dygtige matematiklærere, der brænder for faget. For ligesom med alle andre fag er også matematikken afhængig af den enkelte lærer, mener Lene Christensen.

Hun oplever, at matematiklærerne har formået at udvikle faget, så matematik er blevet et mere kreativt fag, der kan bruges i hverdagen.

»Når en lærer elsker faget, er det nemmere at tænde elevernes interesse for faget, end hvis læreren bare underviser mekanisk. Det kan vi ikke komme udenom. Og så giver faget altså også nogle

kompetencer, du kan bruge både i hverdagen og senere i uddannelsessystemet,« siger Lene Christensen.

Forskellige evner
Men selvom eleverne er glade for matematik, er der delte meninger om faget. 23 pct af eleverne vil gerne have flere timer i matematik, mens 17 pct. vil have færre matematiktimer.

For Lene Christensen er dette had-kærlighedsforhold helt naturligt.

»Der er elever, der har flair for faget og logisk sans, og som elsker at få den udfordret. Men der er også elever, der er mere sprogligt begavede, og bedre kan lide fag som dansk og engelsk,« siger formanden for Danmarks Matematiklærerforening.