Massiv snyd med hviletidsregler sender vognmand i fængsel

Østjysk vognmand idømmes fængsel i otte måneder og bøde i sag om snyd med køre- og hviletidsregler.

Byretten i Horsens har torsdag takseret en vognmands overtrædelser af reglerne om køre- og hviletid til otte måneders fængsel, bøde på knap en million kroner samt frakendelse af førerretten og retten til at drive godsvirksomhed. Free/Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau Fold sammen
Læs mere

En 39-årig vognmand er ved Retten i Horsens idømt fængsel i otte måneder, hvoraf en del gøres betinget, samt en bøde på 919.500 kroner.

Han er dømt for omfattende brud på reglerne om køre- og hviletid.

De to måneder skal afsones, mens de øvrige seks måneder er betinget af vilkår af samfundstjeneste.

Desuden er syv andre chauffører idømt betingede fængselsdomme på mellem 20 dage og fire måneders fængsel samt bøder i sagen.

Den dømte vognmand mister også sin førerret samt retten til at drive godsvirksomhed.

Vognmanden var tiltalt for 21 brud på reglerne om køre- og hviletid og for medvirken til flere hundrede overtrædelser af reglerne, som skal være begået af de ansatte chauffører.

Ifølge anklagemyndigheden stod den 39-årige bag organiseret snyd med de såkaldte førerkort det er personlige kort, som dokumenterer chaufførernes kørsel og pauser.

Desuden var han tiltalt for at stå bag en ifølge anklagemyndigheden ulovlig form for aflønning af chaufførerne.

Den var baseret på antallet af kørte kilometer og godsmængden for den enkelte lastbil.

Det er en form for aflønning, der ifølge anklagen kan være til fare for trafiksikkerheden, fordi den tilskynder til, at man ser stort på køre- og hviletidsreglerne.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Den 39-årige vognmand har argumenteret med, at han ikke vidste, at aflønningen var ulovlig før april sidste år. Da begyndte sagen at rulle, da en af selskabets 12 lastbiler blev standset af politiet ved et rutinetjek.

Han har erkendt et enkelt tilfælde af overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne, men nægtet sig skyldig i alle andre anklager.

Sagen er af anklagemyndigheden blevet betegnet som en af de groveste sager herhjemme om snyd med køre- og hviletidsreglerne.

Vognmandens firma er undervejs erklæret konkurs.