Massiv politiindsats mod uro i København

Kampklædte betjente har trukket knipler og er stødt sammen med demonstranter ved Israels Plads i København i forbindelse med 1. maj.

 

Mere end 100 mennesker fra Antifacistisk Aktion mødte op ved Torvehallerne, hvor Liberal Alliances Ungdom og Venstres Ungdom afholder en demonstration.

Her kulminerede konfrontationer mellem Antifacistisk Aktion og politiet i fysiske sammenstød.

»Hold sammen kammerater, hold sammen!« »Politikontrol skaber mere vold!« lyder det fra Antifacistisk Aktions demonstranter, da de tørner sammen med politiet.

Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix.

Politiet er stadig talstærkt til stede ved Israels Plads, men ifølge BT, er det nu er mere roligt.

Antifacistisk Aktion er sidenhen blevet eskorteret videre mod Nørrebro af politiet og væk fra Israels Plads.

På Dronnings Louises Bro holder mindst 13 af politiet store, blå mandskabsvogne nu og spærrer.

Flere hundrede mennesker, hvor størstedelen er mørkklædte demonstranter fra Antifacistisk Aktion, er blevet stoppet fra at bevæge sig videre og står med musik og i røg fra fyrværkeri omkring sig og afventer.

Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix.

Alt trafik er i øjeblikket stoppet på grænsen til Nørrebro og ved Sølvtorvet.

Politiet fastholder er massivt til stede med kampklædte betjente og er flere gange endt i fysiske sammenstød med den forreste del af demonstrationen.

Over højtalere advarer Antifacistisk Aktion deres demonstranter mod civile betjente, mens politiet afspiller beskeder om, at der er maskeringsforbud i Danmark.

Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix.

Den forreste del af demonstrationen består mest af sortklædte personer, mens den bagerste del er fulgt af familier med børn og ladcykler.

Charlie Cortez, der har blåt hår, sort læbestift og mørke solbriller, stod helt foran i optoget med mange andre fra Antifacistisk Aktion. Hun fortæller, at flere havde masker på og dermed brød maskeringsforbuddet.

Politiet har spærret Dronning Louises Bro i begge ender. Efter afspæringen er lavet er der blevet kastet romerlys ind blandt politiet på broen. I den nordlige ende lukker politiet nu langsomt demonstranterne væk fra broen igennem en sluse af mandskabsvogne. Alle bliver registreret, og de fleste bliver visiteret.

Hovedemonstrationen fra Antifacistisk Aktion får ikke lov til at fortsætte i den størrelsesorden, som er på Dronning Louises Bro, og derfor spredes demonstrationen langsomt, fortæller B.T.'s journalist på stedet.

To personer blev tidligere anholdt ved Israels Plads, men ved 14-tiden kan presseafdelingen ved Københavns Politi ikke give yderligere oplysninger.