Nyhedsvarsel
Samfund

»Massiv« menneskejagt i gang i København: Mistænkt 25-årig på flugt efter politiskud

To betjente og en civil er blevet skudt på Christiania. Den ene er ramt i hovedet.

Betjente skudt på Christiania: Mistænkt jages i København. En betjent blev ramt i hovedet og er hårdt såret. En civil er også såret. Store politistyrker jagter den formodede gerningsmand. To betjente og civil ramt af skud på Christiania.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

OPDATERING, kl. 07.55: Københavns Politi har anholdt den mistænkte i sagen. Læs mere her. Berlingske har efterfølgende valgt at fjerne fotoet af den mistænkte.

Københavns Politi har sat alle kræfter ind på at finde den formodede gerningsmand bag et skyderi på Christiania onsdag aften, hvor tre personer - heraf to betjente - blev ramt af skud. Den ene betjent blev skudt i hovedet og er alvorligt såret.

- Vi er massivt til stede derude. Vi har tilkaldt ekstra styrker, orienteret svenskerne (svensk politi, red.) og samarbejder med andre politikredse, siger politidirektør Thorkild Fogde til Ritzau.

Tidligt torsdag morgen offentliggjorde politiet et foto af den person, der menes at stå bag skyderiet onsdag aften på Christiania. Den efterlyste mand er ifølge i politiets signalement 175 centimeter høj og cirka 25 år og beskrives som »farlig«.

- Jeg kan bekræfte, at han er kendt fra hashmiljøet, siger pressetalsmand Henrik Blandebjerg.

Politiet har foretaget fem ransagninger i jagten på gerningsmanden. I den forbindelse har man anholdt en person »med tilknytning til begivenhederne«.

Rutine-opgave

Ifølge politiets pressetalsmand Henrik Blandebjerg var betjentene på en rutinemæssig politiopgave på Christiania, da de ville anholde den nu mistænkte person, som er kendt fra hashmiljøet.

»I den forbindelse lykkedes det ham at trække et skjult våben og affyre skud,« sagde talsmanden.

Justitsminister Søren Pind kalder det et angreb mod os alle. Det skriver ministeren på Twitter.

»Alle dybt berørte over skud - tanke hos betjent, familie og kolleger. Det er et angreb på os alle. Vi kender og vil finde gerningsmanden,« skriver han.