Massiv dansk interesse tidobler Charlie Hebdo-bestilling

Bladkompagniet, der distribuerer Charlie Hebdo i Danmark, bekræfter, at danskernes enorme interesse for det franske magasin har tidoblet bestillingen af eksemplarer til Danmark.

Foto: BERTRAND GUAY. Mange steder i Frankrig er der opstået lange køer af folk, som gerne vil have fingrene i det nyeste nummer af Charlie Hebdo. Også i Danmark er efterspørgslen stor.
Læs mere
Fold sammen

Danskernes interesse for det franske satiremagasin Charlie Hebdo er så massiv, at Bladkompagniet, der skal distribuere magasinet i Danmark, vil forsøge at få ti gange så mange eksemplarer til landet som først planlagt.

Det fortæller administrerende direktør hos Bladkompagniet, Christian Lanng, til Berlingske Nyhedsbureau.

»Tidligere har vi haft Charlie Hebdo som løssalgsprodukt, men det har vi ikke haft i en længere periode, fordi interessen simpelthen ikke har været der i Danmark, så da vi fik muligheden for at bestille 300 eksemplarer hjem til Danmark, gjorde vi det med forventning om, at det var nok, men i løbet af det seneste døgn har vi måtte revurdere den opfattelse,« siger Christian Lanng og fortsætter:

»Derfor har vi valgt at sætte en proces i gang om at få flere udgaver til Danmark. Vi anslår, der kan sælges 3.000 eksemplarer af Charlie Hebdo herhjemme, så det forsøger vi at skaffe, dog uden at vide, om det lader sig gøre,« siger han.

Bladkompagniet har det seneste døgn oplevet en enorm interesse fra interesserede danskere, der vil købe et Charlie Hebdo-eksemplar, men der sælges ikke til private kunder, oplyser Christian Lanng.

Det vides desuden ikke, hvor Charlie Hebdo vil kunne købes eller hvornår ekstraudgaverne rammer de danske bladkiosker, men det skulle lægge helt fast, at de 300 første eksemplarer vil være i Danmark fra fredag morgen.

»Derfra forventer vi, at de nye bestillinger vil komme lidt efter lidt, da magasinet trykkes på maskinerne i Frankrig lige nu, og det vil fortsætte de næste dage. Man må holde øje med de forhandlere, der sædvanligvis har et stort udbud af internationale magasiner,« siger Christian Lanng.

Der trykkes cirka fem millioner eksemplarer af Charlie Hebdo i alt.