Masseanholdelser efter demonstration

I alt 75 blev anholdt, heraf 22 mindreårige, da der opstod uroligheder i forbindelse med en proisraelsk demonstration.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kom til voldsomme uroligheder, da politiet for kort tid siden anholdt i alt 75 personer på Nørrebro i København, heraf var de 22 mindreårige. Anholdelserne udsprang af en støttedemonstration på Rådhuspladsen i København til fordel for Israel, arrangeret af Dansk Zionistforbund og andre proisraelske foreninger.

Demonstrationen var ellers forløbet fredeligt, da en gruppe en højrystede moddemonstranter begyndte at kaste kanonslag ved Industriens Hus på Rådhuspladsen.

”Det var en større flok unge med palæstinensisk baggrund, men der var også en del fra det autonome miljø imellem,” siger vicepolitiinspektør Flemming Steen Munck fra Københavns Politi.

Demonstrationen forsøgte at trække videre mod Nørrebro, men blev på et tidspunkt stoppet og det kulminerer med masseanholdelser.

”Der havde været optræk til uroligheder et godt stykke tid, og da der også bliver fyret kanonslag af mod en McDonald’s restaurant, bilruder bliver knust og der sker flere tilfælde af hærværk, skrider vi ind og har nu anholdt i alt 75 personer.