Martyrvideo: Dansk »emir« kæmpede for al-Qaeda

Dansk-pakistaneren Shiraz Tariq bekræftes nu død i en martyrvideo. Han kæmpede sammen med den militante gruppering Den Islamiske Stat for Syrien og Irak (ISIS), der har forbindelse til al-Qaeda.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han var vidende, rettroende og kæmpede for den rette sag.

Sådan lyder den lovprisende fortælling om den 34-årige dansk-pakistaner, Shiraz Tariq - også kendt som Abu Musa - i en ny martyrvideo, som lige nu deles på sociale medier som eksempelvis Facebook. 

Den virale video er en såkaldt martyrvideo, som grupperingen Den Islamiske Stat for Syrien og Irak (ISIS) angiveligt står bag. ISIS er Al-Qaeda infiltreret og kendt som en af de mest hardcore militante islamiske grupperinger, der kæmper på oprørernes side i Syrien.

VIDEO: Se den arabisksprogede martyrvideo her

Shiraz Tariq er opvokset i Avedøre som søn af pakistanske forældre. Han har i en årrække været i politiets og PETs søgelys i forbindelse med flere terrorsager herhjemme.

Shiraz Tariq havde angiveligt også forbindelse til den omstridte britiske prædikant Omar Bakri og derudover var dansk-pakistaneren frontfigur i den salafistiske bevægelse Kaldet til Islam. Han blev blandt andet kaldt de danske jihadisters »emir«.

Shiraz tariq har siden november sidste år befundet sig i i Syrien, hvor han har deltaget i borgerkrigen. Herfra har han uploadet videoer, hvor han opfordrer danske muslimer til at slutte sig til kampen for en islamisk stat i et nyt stor-Syrien, kaldet Bilad Al Sham.