Marselisborg Slot ramt af natligt indbrud

Politiet vil ikke oplyse, om der er stjålet noget fra dronningens sommer- og juleresidens i Aarhus.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Der har natten til fredag været indbrud på Marselisborg Slot i Aarhus, oplyser Østjyllands Politi. Politiet ønsker ikke at oplyse, hvorvidt der er stjålet noget fra slottet.

Marselisborg Slot danner normalt ramme om dronningens jul, og også den netop overståede højtid tilbragte regenten på slottet i den sydlige del af Smilets By.

Dronningen vendte dog hjem til Amalienborg i København inden nytår, og blot få dage inde i det nye år er sommer- og juleresidensen altså blevet ramt af indbrud.

Det var en alarm, som afslørede, at der var ubudne gæster på slottet. Klokken 01.15 natten til fredag modtog Østjyllands Politi anmeldelsen.

Flere patruljer blev sendt til slottet, og ifølge politiet har gerningsmanden eller -mændene formentlig været indenfor. Dog kun kortvarigt.

Hvad politiet bygger det på, står endnu hen i det uvisse. Østjyllands Politi vil nemlig ikke oplyse yderligere detaljer om indbruddet.

Politiet oplyser, at en hundepatrulje og flere almindelige politipatruljer forsøgte at opstøve indbrudstyven, men uden held.

Mere held havde Østjyllands Politi tilbage i 2012, da slottet også blev ramt af indbrud. Dengang lykkedes det ordensmagten på fersk gerning at anholde en 22-årig mand, som havde lukket sig selv ind via et kældervindue.

Marselisborg Slot har navn efter den hollandske købmandssøn Constantin Marselis, som tilbage i slutningen af 1600-tallet fik godset Havreballegård ophøjet til et baroni ved navn Marselisborg.

Selve slottet, som vi kender det i dag, blev først opført i årene omkring år 1900. Det skete i anledning af Christian X's - han var kun kronprins dengang - forlovelse med prinsesse Alexandrine.

Tilbage i 1967 blev slottet af Frederik IX stillet til rådighed for tronfølgerparret, prinsesse Margrethe og prins Henrik.

Parken omkring slottet er åben for offentligheden, når de kongelige ikke bor på slottet.

/ritzau/